Opis
Tortellini z grzybami PROSCIUTTO CRUDO 250 g PAGANI
- Kraj producenta: Włochy
- Producent: PAGANI
- Opakowanie jednostkowe: 250 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Ciasto makaronowe 72%: semolina z pszenicy durum, jaja z chowu ściółkowego (19,4% ciasta makaronowego). Nadzienie 28%: bułka tarta (mąka pszenna, sól), ricotta (29,9% nadzienia) (mleko, serwatka z mleka, sól), olej słonecznikowy, aromaty, sól, borowiki w proszku (3% nadzienia), przyprawy.
Sposób przygotowania: wsypać Tortellini do lekko osolonej wody tuż przed rozpoczęciem wrzenia (1,5 litra x 100 g produktu). Gotować przez 14 minut.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1512 kJ/358 kcal
- Tłuszcz: 7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
- Węglowodany: 58 g
- - w tym cukry: 1,9 g
- Błonnik: 3,6 g
- Białko: 14 g
- Sól: 2,1 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.