Opis
Sos ratatouille BIO 350 g Alce Nero
- Kraj producenta: Włochy
- Producent: Alce Nero
- Opakowanie jednostkowe: 350 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Cukinia 43%, woda, cebula 14%, marchew 8%, papryka 8%, pomidory 6%, oliwa z oliwek extra vergin 4%, cukier trzcinowy, sól, czosnek, pieprz, bazylia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Sos warzywny ratatouille wyprodukowany jest z najlepszych warzyw ekologicznych, których jakość gwarantuje marka Alce Nero. Doskonały jako dodatek do makaronu semolinowego lub ryżu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 283 kJ /68 kcal
- Tłuszcz: 4,7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- Węglowodany: 4,2 g
- - w tym cukry: 4 g
- Błonnik: 2,4 g
- Białko: 1,1 g
- Sól: 1,9 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15 dni.