Opis
Pierzga pszczela 250 g szkło Dary Natury
- Kraj producenta: Polska
- Producent: Dary Natury
- Opakowanie jednostkowe: 250 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Pierzga pszczela 100%.
Swoje dobroczynne właściwości osiąga dzięki procesowi fermentacji. Pierzga pszczela to bogactwo wielu witamin i minerałów takich jak: witamina A, witaminy z grupy B, a także C,D,E,K,P,PP oraz pierwiastki żelazo, potas, krzem, mangan, siarka.
Zastosowanie
Pierzgę pszczelą najlepiej stosować dwa razy dziennie 2-3 łyżeczki na dobę. Pierzgę można spożywać rozpuszczoną w wodzie lub w połączeniu z miodem co spotęguje jej działanie. Przed spożyciem pierzgę należy rozpuścić w letniej wodzie i najlepiej odłożyć na kilka godzin. Zaleca się przygotowanie produktu rano i spożycie wieczorem bądź przygotowanie wieczorem i spożycie rano kolejnego dnia.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1742 kJ /168 kcal
- Tłuszcz: 1,1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 18,6 g
- - w tym cukry: 18 g
- Białko: 21,0 g
- Sól: <0,1 g
- Magnez 150,2 mg
- Wapń 20209,7 mg
- Żelazo 7,1 mg
- Cynk 3,4 mg
- Mangan 2,7 mg
- Miedź 0,9 mg
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.