Opis
Pesto z cukini BIO 130 g
- Kraj producenta: Włochy
- Producent: Alce Nero
- Opakowanie jednostkowe: 130 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Cukinia 65%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra virgin, parmezan (mleko krowie, sól, podpuszczka), pietruszka, mąka ziemniaczana, sok cytrynowy, cukier trzcinowy, bazylia, sól, czosnek, cebula w proszku, pieprz, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
Ekologiczne pesto z cukinii jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 995 kJ /237 kcal
- Tłuszcz: 23 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
- Węglowodany: 5,1 g
- - w tym cukry: 2,3 g
- Błonnik: 0,9 g
- Białko: 2,0 g
- Sól: 1,0 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.