Opis
Pasta z marynowanych omułków bezglutenowa BIO 125 g Pan do Mar
Ekologiczna pasta z omułków marynowanych wyśmienity dodatek do kanapek, sałatek bądź jajka.
Omułki śródziemnomorskie (Mytiulus galloprovincialis) zostały zebrane w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.IX. a)
Składniki
Mięso z omułków 66,7%, cebula 9,8%, papryka czerwona 9,5%, oliwa z oliwek extra virgin 5,1%, ocet 4%, płatki ziemniaczane 2,8%, skrobia ziemniaczana 1%, papryka słodka 0,6%, czosnek 0,3%, papryka ostra 0,2%.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 571 kJ/137 kcal
- Tłuszcz: 8,2 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
- - w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 7,0 g
- - w tym cukry: <1,0 g
- Błonnik: 1,6 g
- Białko: <10 g
- Sól: 1,03 g
Kraj producenta: Hiszpania
Producent: Pan do Mar
Waga: 125 g
Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.