Opis
Pasta curry żółta bezglutenowa BIO 50 g ONOFF SPICES
- Kraj pochodzenia: Tajlandia
- Producent: ONOFF SPICES
- Opakowanie jednostkowe: 50 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, papryka chili czerwona 10%, kolendra, galangal, imbir, kminek, kurkuma w proszku, substancja konserwująca: kwas cytrynowy.
Ekologiczna tajska pasta żółta jest łagodniejsza niż czerwona.W połączeniu z mięsem rybą lub warzywami tworzy pachnące i smaczne danie.
Saszetka zawiera dwie sugerowane porcje.
Sposób przygotowania: Wlać do garnka 320 ml kremu kokosowego. Dodać zawartość saszetki i podgrzać do uwolnienia aromatów. Dodać 300 g ryby lub mięsa czy warzyw i dusić do pełnego ugotowania. Doprawić do smaku cukrem trzcinowym i sosem rybnym.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 418 kJ /100 kcal
- Tłuszcz: 2,5 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 21 g
- - w tym cukry: 3,0 g
- Błonnik: 6,0 g
- Białko: 4,0 g
- Sól: 13 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.