Opis
Tajska Green Curry 195 g Thai Pride
Tajska pasta curry. Tradycyjny tajski dodatek do potraw azjatyckich. Jest to nic innego, jak utarte i wymieszane składniki/ przyprawy. Zdecydowanie najostrzejszym rodzajem pasty curry jest zielona pasta curry. Stanowi kwintesencje Tajlandii (dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz właśnie chili). Składniki są idealną bazą do zielonego curry, które można wykorzystać jako dodatek do makaronów, ryżów, sosów i zup.Wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań mięsnych. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.
SKŁADNIKI:
Chilli, trawa cytrynowa, olej sojowy, czosnek, galangal, sól, szalotka, kolendra, cukier, gałka muszkatołowa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: - 175 kJ / 42 kcal
Tłuszcz: - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - 0,1 g
Węglowodany: - 4,6 g
w tym cukry: - 4,6 g
Białko: - 1,7 g
Sól: - 5,8 g
Kraj Producenta: Tajlandia
Producent: Thai Pride
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 195 g
Jednostka sprzedaży: 1szt
Informacja o alergenach: może zawierać ryby, orzechy ziemne, soję, sezam
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni.