Opis
Pasta tajska Red Curry 195 g Thai Pride
Tajska pasta curry. Tradycyjny tajski dodatek do potraw azjatyckich. Jest to nic innego, jak utarte i wymieszane składniki/ przyprawy. Czerwona pasta curry jest pikantną odmianą pasty curry, zawierającą czerwone chili. Stanowi kwintesencje Tajlandii (dzięki zawartości czerwonego chili, trawy cytrynowej, galangi). Składniki są idealną bazą do czerwonego curry, które można wykorzystać jako dodatek do makaronów, ryżów, sosów i zup choć najczęściej do potrwa w woka. Wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań mięsnych. Do jej przygotowania wykorzystywane są czerwone papryczki chili.
SKŁADNIKI:
Trawa cytrynowa, szalotka, chilli, cukier, sól, galangal, liście limonki Kaffir, tajska bazylia, anyż, goździki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g :
Wartość energetyczna: - 321kJ/ 77 kcal
Tłuszcz: - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - 0,3 g
Węglowodany: - 10 g
w tym cukry: - 29,8 g
Białko: - 1,8 g
Sól: - 6,6 g
Kraj Producenta: Tajlandia
Producent: Thai Pride
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 195 g
Jednostka sprzedaży: 1szt
Informacja o alergenach: może zawierać ryby, orzechy ziemne, soję i sezam
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni.