Opis
Pasta czerwone curry bezglutenowa BIO 50 g ONOFF SPICES
- Kraj pochodzenia: Tajlandia
- Producent: ONOFF SPICES
- Opakowanie jednostkowe: 50 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Papryka chili czerwona 25%, trawa cytrynowa, szalotka, czosnek, galangal, sól, nasiona kolendry, kminek, liście limonki kaffir, substancja konserwująca: kwas cytrynowy.
Pikantna pasta z czerwonej papryki chili. Nadaje posiłkom więcej smaku i charakteru.
Saszetka zawiera dwie sugerowane porcje.
Sposób przygotowania: Wlać do garnka 320 ml kremu kokosowego. Dodać zawartość saszetki i podgrzać do uwolnienia aromatów. Dodać 300 g ryby lub mięsa czy warzyw i dusić do pełnego ugotowania. Doprawić do smaku cukrem trzcinowym i sosem rybnym.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 377 kJ /90 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 19 g
- - w tym cukry: 3,0 g
- Błonnik: 5,0 g
- Białko: 3,0 g
- Sól: 10 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.