Opis
Pasta UME z moreli japońskich BIO 250 g Terrasana
Pasta ume su używana jest do sosów, dipów i sushi.
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny smak zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Składniki:
Pulpa z moreli (morele japońskie, sól morska), ocet ume su (morele japońskie, sól morska, liście shiso).
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 102 kJ/24 kcal
- Tłuszcz: 0,6 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 2,7 g
- - w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 3,6 g
- Białko: 0,3 g
- Sól: 14,2 g
Kraj producenta: Japonia
Producent: Terrasana
Waga: 250 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.