Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Krokus
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 670 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.
Przetwórstwo owoców i warzyw KROKUS to rodzinne przedsiębiorstwo z tradycjami sięgającymi 1993 roku. Firma działa w Pająkowie na granicy województw mazowieckiego i lubelskiego niedaleko Kazimierza nad Wisłą, Janowca i Puław. Krokus jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Ich produkty polecano w przewodnikach kulinarnych Le Guide de Gourmands i SlowFood Polska. To laureat tytułu Polskiego Producenta Żywności i Lauru Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Firma produkuje przetwory w oparciu o zasady GHP/GMP oraz HCCP.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 126 kJ/31 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,0 g
-w tym cukry: 3,5 g
Białko: 0,8 g
Sól: 1,1 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.