Opis
Kraj Pochodzenia: Włochy
Producent: Lombardi
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 314g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Oliwki, woda, sól, kwas L-askorbinowy - Przeciwutleniacz, dwutlenek siarki (śladowe ilości).
Oliwki zielone są szczególnie popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Doskonałe jako dodatek do pizzy, makaronów, sałatek, dań mięsnych lub jako samodzielna, niskokaloryczna przekąska.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 815 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 19,7 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 1,3 g
-w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,3 g
Sól: 2,2 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.