Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Pięć Przemian
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 500g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Sposób przygotowania chleba
1) Nagrzej piekarnik do 190°C
2) Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można również posypać płatkami owsianymi, płatkami teff bądź mielonym siemieniem lnianym.
3) Wsyp mieszankę do misy.
4) Powoli dolewaj 500ml gazowanej wody dokładnie mieszając.
5) Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i włóż do piekarnika na około 1,5 godziny.
6) Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki, zawiń w szmatkę i pozostaw do ostygnięcia.
Smacznego :)
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1528 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 17 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 39 g
-w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 1,7 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać alergeny - orzeszki.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.