Opis
Mieszanka do wypieku KETO MULTI MIX bezglutenowa 250 g
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: BEZGLUTEN
- Opakowanie jednostkowe: 250 g/ 1 szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Mąki częściowo odtłuszczone(z pestek dyni, z siemienia lnianego, kokosowa), błonniki ( z cykorii, z babki jajowatej), siemię lniane, nasiona sezamu, białko jaja w proszku, białko z grochu, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglan sodu.
Mieszanka do uniwersalnego zastosowania, do wypieków KETO, chleba, bułek, ciasta na pizze oraz muffinek. Bogata w białko i tłuszcze, z niską zawartością węglowodanów.
Z 250 g mieszanki otrzymuje się 600 g puszystego chleba, który po wypieczeniu zachowuje świeżość przez kolejne dni.
BARDZO ŁATWE PRZYGOTOWANIE!
WYSTARCZY DODAĆ WODĘ I ZAMIESZAĆ ŁYŻKĄ!
PIEC W PIEKARNIKU!
NIE TRZEBA MIKSOWAĆ, UGNIATAĆ, DODAWAĆ DROŻDŻY ANI CZEKAĆ AŻ WYROŚNIE!
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 851 kJ /205 kcal
- Tłuszcz: 9,5 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
- Węglowodany: 4,8 g
- - w tym cukry: 2,1 g
- Błonnik: 14 g
- Białko: 18 g
- Sól: 1,4 g
Informacja o alergenach: produkt zawiera orzechy, orzeszki arachidowe i gorczycę.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycje wykorzystania mieszanki:
Chleb foremkowy
Wymieszać energicznie zawartość opakowania z 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody, aż do uzyskania zwartej masy. Przełożyć do natłuszczonej foremki 21 x 11 cm. i wygładzić powierzchnię. piec 1h w 180 stopniach z funkcją termoobiegu.
Chleb/bułki
Wymieszać mieszankę z wodą(1 i 1/2 szkl.). Poczekać aż forma zgęstnieje. Uformować bułeczki lub chlebek. Układać na natłuszczonej blasze. Piec 180 stopni, termoobieg, 1h - chleb; bułki -25 min.
Pizza
Wymieszać mieszankę z 200 ml. wody. Uformować dłońmi placek na pizzę na papierze do pieczenia lub na natłuszczonej blaszce. Piec 8-10 min. w 200 stopniach z termoobiegiem. wyłożyć na ciasto ulubione składniki i dopiekać ok. 8-10 min.
Muffinki kakaowe
Składniki:
125 g mieszanki(1/2 opakowania)
40 g ksylitolu(1/5 szkl.)
6 g kakao(1 łyżka)
3 jaja
90 g oleju(2/5 szkl.)
Składniki zmiksować na jednolita masę. Przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 objętości. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem 25 min.
Smacznego
Sylwia Janicka
Fajna mieszanka. Tu na stronie trochę droga. Używam do różnych rzeczy do naleśników i do pankejków. Ostatnio dodałam pracujące drożdże i ciasto na pizze wyszło jeszcze lepsze. Fajne do eksperymentowania.