Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Mieszanka do wypieku KETO MULTI MIX bezglutenowa 250 g BEZGLUTEN

Kod produktu: 15596
Producent: BEZGLUTEN
Ocena: 5
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,90 zł 14.90
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do wypieku KETO MULTI MIX bezglutenowa 250 g

  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Producent: BEZGLUTEN
  • Opakowanie jednostkowe: 250 g/ 1 szt.
  • Jednostka sprzedaży: 1 szt.

Składniki

 Mąki częściowo odtłuszczone(z pestek dyni, z siemienia lnianego, kokosowa), błonniki ( z cykorii, z babki jajowatej), siemię lniane, nasiona sezamu, białko jaja w proszku, białko z grochu, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglan sodu. 

 

Mieszanka do uniwersalnego zastosowania, do wypieków KETO, chleba, bułek, ciasta na pizze oraz muffinek. Bogata w białko i tłuszcze, z niską zawartością węglowodanów. 

Z 250 g mieszanki otrzymuje się 600 g puszystego chleba, który po wypieczeniu zachowuje świeżość przez kolejne dni. 

 

 BARDZO ŁATWE PRZYGOTOWANIE! 

 WYSTARCZY DODAĆ WODĘ I ZAMIESZAĆ ŁYŻKĄ!

 PIEC W PIEKARNIKU!

 NIE TRZEBA MIKSOWAĆ, UGNIATAĆ, DODAWAĆ DROŻDŻY ANI CZEKAĆ AŻ WYROŚNIE!

 

   

 Wartości odżywcze w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 851 kJ /205 kcal
  • Tłuszcz: 9,5 g
    • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
  • Węglowodany: 4,8 g
    • - w tym cukry: 2,1 g
  • Błonnik: 14 g
  • Białko: 18 g
  • Sól: 1,4 g

 

Informacja o alergenach: produkt zawiera orzechy, orzeszki arachidowe i gorczycę.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Propozycje wykorzystania mieszanki:

Chleb foremkowy

Wymieszać energicznie zawartość opakowania z 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody, aż do uzyskania zwartej masy. Przełożyć do natłuszczonej foremki 21 x 11 cm. i wygładzić powierzchnię. piec 1h w 180 stopniach z funkcją termoobiegu.

Chleb/bułki

Wymieszać mieszankę z wodą(1 i 1/2 szkl.). Poczekać aż forma zgęstnieje. Uformować bułeczki lub chlebek. Układać na natłuszczonej blasze. Piec 180 stopni, termoobieg, 1h - chleb; bułki -25 min.

Pizza

Wymieszać mieszankę z 200 ml. wody. Uformować dłońmi placek na pizzę na papierze do pieczenia lub na natłuszczonej blaszce. Piec 8-10 min. w 200 stopniach z termoobiegiem. wyłożyć na ciasto ulubione składniki i dopiekać ok. 8-10 min.

Muffinki kakaowe

Składniki:

125 g mieszanki(1/2 opakowania)

40 g ksylitolu(1/5 szkl.)

6 g kakao(1 łyżka)

3 jaja

90 g oleju(2/5 szkl.)

Składniki zmiksować na jednolita masę. Przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 objętości. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem 25 min.

 

Smacznego

 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium