Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Cocofarm
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 345 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Mąka z cieciorki, mąka kokosowa, mąka lniana, miąższ kokosowy. olej kokosowy, olej kokosowy, substancja słodząca: maltitol, mąka słonecznikowa odtłuszczona, babka jajowata łuska, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, naturalny aromat waniliowy, kurkuma.
Mieszanka do przygotowania wegańskich gofrów bezglutenowych. Odpowiednie dla diet sportowych - keto, low carb, nie zawierają dodatku cukru, zbóż, oleju palmowego mleka i przetworów mlecznych.
Produkt bezglutenowy, bez GMO, 100% roślinne i naturalne.
Sposób przyrządzenia
1. W misce z ciepłą wodą rozpuść miąższ kokosowy, intensywnie mieszając.
2. Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
3. Odczekaj ok. 10 minut - w tym czasie powoli nagrzewaj gofrownicę posmarowaną cienką warstwą oleju kokosowego.
4. Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
5. Wyłóż i wyrównaj w gofrownicy ciasto.
6. Piecz do uzyskania karmelowego koloru.
7. Przed pieczeniem kolejnego gofra przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało,dodaj min. łyżkę wody.
8. Gofry układaj jeden na drugim i przykryj, aby nie wysychały.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 307 kJ/1284 kcal
Tłuszcz: 18 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 21 g
-w tym cukry: 5 g
Błonnik: 14 g
Białko: 12 g
Sól: 0,34 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu.