Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Masło Ghee klarowane Palce Lizać 1600ml

Kod produktu: 12759
Producent: Palce Lizać
Ocena: 5
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 168,00 zł 168.00
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Masło Ghee klarowane Palce Lizać 1600ml

  • Kraj Pochodzenia: Polska
  • Producent: Palce Lizać
  • Opakowanie jednostkowe: 1 szt. 1600 ml
  • Jednostka sprzedaży: 1 szt.

 

Składniki:

Tłuszcz mleczny.

Masło klarowane Ghee Palce Lizać to produkt polski, który wykorzystasz między innymi w diecie ketogenicznej. Zdrowe masło klarowane nadaje się do pieczenia, smażenia i gotowania. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz mięso, czy zupę, robisz kanapkę czy smażysz warzywa - sięgnij po masło klarowane Ghee i daj organizmowi dobry tłuszcz. 

Masło Ghee Palce lizać dla keto miłośników i alergików

Masło Ghee klarowane to produkt polecany wszystkim, choć najczęściej sięgają po niego osoby na diecie keto. Warto jednak zwrócić uwagę, że jest to masło oczyszczone z wody i laktozy. Nie zawiera też kazeiny, dlatego mogą je spożywać także dzieci i dorośli z nietolerancją pokarmową. W e-superfood proponujemy masło Ghee producenta Palce Lizać, który już od kilku lat propaguje naturalne i zdrowe odżywianie. Dostarcza masło klarowane według oryginalnej, indyjskiej receptury!

Dobierz też inne tłuszcze i oszczędzaj na przesyłce

Jeśli zdecydujesz się już na masło Ghee Palce Lizać, zobacz też inne artykuły z asortymentu. Skompletuj tłuszcze, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Twórz własne zestawy produktów i zamawiaj w e-superfood. Zadbaj o siebie i swoich bliskich bez wychodzenia z domu! 

PRODUKT BEZGLUTENOWY! BEZ LAKTOZY I KAZEINY!

Masło sklarowane ghee pozyskiwane według tradycyjnej indyjskiej receptury. Nie wymaga przechowywania w lodówce!. Naturalne, w zależności od sezonu może mieć konsystencję półpłynną lub bardziej zbitą. Możliwy osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

Masło sklarowane ghee [czytaj: gi]

- to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
- jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je około 7-8 h,
- pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
- nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
- nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,
- może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
- to w 100% tłuszcz mleczny,
- zawiera witaminy A,D, E, K,  
- nie zawiera złego cholesterolu,
- nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Zastosowanie:

Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty
przypraw, łączy smaki w daniach. Może być używane do:
- do smażenia – nie przypala się,

- do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
- do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,

- do kawy kuloodpornej ;),
- na kanapkę – zamiast zwykłego masła.


Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je
w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

Cechy masła ghee:

- ma strukturę lipoidalną – idealnie jest przyswajane przez komórki ciała,
- jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,
- oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,
- używane do kąpieli – nawilża ciało,
- wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,
- ochrania śluzówkę żołądka,
- rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,
- wzmacnia system odpornościowy,
- działa pozytywnie na połączenia neuronowe,
- poprawia pracę mózgu.

Oprócz tradycyjnego naturalnego masła GHEE, występują jego odmiany smakowe:

 - waniliowe z cynamonem i kardamonem:  do słodkości, sosów, zup, warzyw,
 - ziołowe z tymiankiem, rozmarynem, liśćmi curry i kminem rzymskim:  do chleba sosów, mięsa,
 - czosnkowe:  absolutnie do wszystkiego,
 - chilli: do chleba, sosów, zup, mięsa,
 - bazyliowe: do sosów, zwłaszcza spaghetti, pizz, tart, chleba, zup,
 - kokosowe: mieszanka masła ghee z olejem kokosowym, do gotowania, szczególnie polecana do kawy,
ale także świetna jako krem czy maska do włosów i skóry.
 - z czosnkiem niedźwiedzim:  do jajecznicy, do dań mięsnych,
 - grzybowe (grzyby leśne):  do gulaszu, sosów, pieczeni, zup.

 
O firmie Palce Lizać:

  Firma  powstała  w  2014  roku  w  Rzeszowie  z  inicjatywy  Przemysława  Filipa,  nauczyciela  jogi  i  zdrowia
naturalnego. To działalność zajmująca się produkcją i sprzedażą masła sklarowanego według indyjskiej receptury –
ghee. Nauczył się jej osobiście właściciel podczas wielokrotnych podróży do Indii. Firma jest pierwszym
producentem ghee w Polsce.
  Klarowanie masła wiąże się z celami firmy, którymi są zdrowie konsumentów, poprawa jakości
spożywanych przez nich pokarmów oraz propagowanie medycyny naturalnej  (ghee jest bardzo ważnym
elementem medycyny ajurwedyjskiej). Celem firmy jest także edukacja w tych zakresach.
  Masło oferowane jest w smakach: naturalnym,  bazyliowym, ziołowym, waniliowym, chili, czosnkowym,
kokosowym (sezonowo z czosnkiem niedźwiedzim i grzybami).

Produkt wolny od glutenu, laktozy i kazeiny.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium