Opis
Makaron Konjac Tagliatelle bezglutenowy BIO 330 g Terrasana
Makaron konjac to produkt wytwarzany z korzenia rośliny konjac tradycyjnie uprawianej w Japonii i Chinach. Makaron jest bezglutenowy i beztłuszczowy. Nie zawiera soli ani cukru. Pozbawiony jest walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodawanych przypraw i dodatków.
Szukasz dla siebie alternatywy dla tradycyjnego makaronu? Wypróbuj makaron Konjac: bezglutenowy, wegański, bez tłuszczu i cukru. To znany od wieków składnik kuchni azjatyckiej, który od pewnego czasu zdobywa dużą popularność jako dietetyczny zamiennik kalorycznych makaronów.
Makaron wyprodukowany z mąki z korzenia rośliny konjac możesz spożywać bez ograniczeń, także jeśli stosujesz specyficzną dietę: dla osób z cukrzycą, bezglutenową czy wegańską. Makaron Konjac może być także składnikiem diet odchudzających, ze względu na niską kaloryczność.
Sposób przygotowania:
- odsączyć na sitku i podgrzać z ulubionym sosem do makaronu lub zupą.
- odsączyć na sitku i dodać do ulubionej sałatki na zimno.
Składniki
Woda 3%, mąka konjac, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 42 kJ/10 kcal
- Tłuszcz: 0,1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 1,2 g
- - w tym cukry: 0,2 g
- Błonnik: 2,8 g
- Białko: 0,1 g
- Sól: 0 g
Kraj producenta: Holandia
Producent: Terrasana
Waga: 330 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.