Opis
Makaron Konjac Shirataki rise BIO 270 g BioAsia
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Producent: BioAsia
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 270 g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
- Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Termin przydatności: 10.07.2022 - do wyczerpania zapasów
Składniki:
Woda, organiczna maka konjac 3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Masa po odsączeniu 200 g.
Lubisz dania z makaronem, ale te przygotowywane w tradycyjny sposób Ci nie służą? Wypróbuj makaron Konjac Shirataki Rise Bio 270 g BioAsia bez tłuszczu, glutenu i cukru. Możesz wprowadzić go do swojej diety wegańskiej, bezglutenowej czy dla osób z cukrzycą. Poznaj makaron shirataki, określany jako hit dietetyczny ostatnich lat!
Makaron shirataki: lekkostrawny, bogaty w błonnik, witaminy i mikroelementy
Makaron shirataki jest produkowany z korzenia rośliny konjac. To tradycyjny składnik kuchni azjatyckiej. Składa się głównie z wspomagającego metabolizm błonnika. Nie zawiera cukrów, jajek, glutenu, soi – dzięki temu może być spożywany przez osoby z alergiami, nietolerancją glutenu czy na diecie.
Korzeń rośliny konjac jest bogaty w witaminy: A, E, D, C i z grupy B oraz mikroelementy: fosfor, magnez, potas, wapń, żelazo, miedź, cynk. Spożywanie makaronu shirataki to doskonały sposób, by zapewnić organizmowi składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania.
Wykorzystaj makaron Konjac Shirataki Rise Bio 270 g w swojej kuchni
Makaron konjac jest pozbawiony smaku. Dzięki temu może być uniwersalnym produktem w Twojej kuchni. Bezglutenowy makaron bio shirataki to zdrowa żywność, którą wykorzystuje się najczęściej w daniach azjatyckich, ale możesz go użyć także jako dodatku do zup czy sałatek. Oferowany produkt to makaron konjac w postaci ryżu. W naszym sklepie znajdziesz także produkty w klasycznej formie – sprawdź nasze makarony BIO shirataki w cenie, która pozytywnie Cię zaskoczy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 42 kJ/10 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g)
- Węglowodany: 0,8 g (w tym cukry <0,5 g)
- Białko: <0,5 g
- Sól: 0,05 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać należy w suchym i chłodnym miejscu. Nie należy zamrażać. Raz otwarte przechowywać w wodzie max. 2 dni.
Ada
Świetna alternatywa dla makaronu. Będę kupować.