Opis
Dżem truskawkowo-rabarbarowy BIO 180 g Piwniczka Jacentowska
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Piwniczka Jacentowska
- Opakowanie jednostkowe: 180 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Truskawka 66,8%, rabarbar 16,5%, cukier, substancja zagęszczająca - agar, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy.
Na wyprodukowanie 100 g produktu zużyto 120 g owoców.
PRODUKT PAKOWANY RĘCZNIE
RECEPTURA WŁASNA
PRODUKT PASTERYZOWANY
Jacentowska Piwniczka to niewielka rodzinna przetwórnia zajmująca się produkcją przetworów owocowych i warzywnych.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 392 kJ /94 kcal
- Tłuszcz: 0,3 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02 g
- Węglowodany: 23,6 g
- - w tym cukry: 17,6 g
- Białko: 0,6 g
- Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.