Deser Panna Cotta mango bezglutenowy w proszku BIO 38 g BIOVEGAN





Opis
Deser Panna Cotta kokosowy bezglutenowy w proszku BIO 46 g BIOVEGAN
Baza do tworzenia deseru Panna Cotta, która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.
Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 105 g
Sposób przygotowania
Do przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego - 400 ml. Alternatywa: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego lub 200 ml śmietanki z 200 ml mleka.
1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.
3. Umieść Panna Cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Wskazówka: poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj sosem deserowym oraz świeżymi owocami.
Składniki
Nierafinowany cukier trzcinowy, liofilizowane mango w proszku 31%, skrobia z tapioki, substancja żelująca: agar, sok z cytryny w proszku, żywność barwiąca: kurkuma, marchew w proszku, sól.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 804 kJ/194 kcal
- Tłuszcz: 17 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
- Węglowodany: 9,1 g
- - w tym cukry: 7,6 g
- Błonnik: 0,6 g
- Białko: 1,7 g
- Sól: 0,03 g
Kraj producenta: Niemcy
Producent: BIOVEGAN
Waga: 38 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed ciepłem.