Opis
Cukier trzcinowy brązowy nierafinowany RAPADURA BIO 500 g Batom
- Kraj producenta: Polska
- Producent: Batom
- Opakowanie jednostkowe: 500 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Cukier trzcinowy rapadura 100%.
Cukier trzcinowy rapadura jest to nierafinowany cukier z trzciny cukrowej poddany najmniejszej z możliwych obróbek. Otrzymywany jest poprzez wysuszenie wcześniej wyciśniętego za pomocą prasy soku z trzciny cukrowej. Ten rodzaj cukru jest najbardziej naturalna odmianą. posiada lekko miodowy smak i karmelowy zapach.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1379 kJ /326 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 89 g
- - w tym cukry: 86 g
- Białko: 0,65 g
- Sól: 0 g
Informacje o alergenach: produkt może zawierać gluten, orzechy, nasiona sezamu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.