Opis
Bułka tarta bezglutenowa BIO 200 g EkoWital
Bułka tarta często stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
Składniki
Skrobia kukurydziana, olej rośliny rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1792 kJ/424 kcal
- Tłuszcz: 7,7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 85 g
- - w tym cukry: 6,7 g
- Błonnik: 4,3 g
- Białko: 1,5 g
- Sól: 1,7 g
Kraj producenta: Polska
Producent: BALVITEN
Waga: 500 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać mleko, soję, jaja, sezam.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.