Opis
Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE/spoza UE
Producent: COCOA
Producent: COCOA
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 70g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Składniki
Czekolada 65% (nieprazone ziarno kakaowca, cukier z palmy kokosowej, tłuszcz kakaowy, wanilia Bourbon -zawartość masy kakaowej min. 65%), jagody inkaskie 35%.
Jagody inkaskie oblewane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca, która wykonana jest ze składników, które nie szkodzą, a przede wszystkim korzystnie wpłyną na nasze zdrowie. Czekolada RAW wytworzona jest ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, 100% organicznych składników, z nieprażonych ziaren kakaowca. Słodzona cukrem z kwiatu palmy kokosowej, który nie jest rafinowany. Zawiera cenne minerały tj. magnez, potas, cynk, żelazo i fosfor oraz witaminy z grupy B, i witaminę C.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 2047kJ/493 kcal
Tłuszcz: 33 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 35 g
-w tym cukry: 33 g
Błonnik: 14 g
Białko: 46 g
Sól: 0,1 g
Informacja o alergenach: produkcie jet możliwa obecność orzechów.